Jen tak si vyjet

Ač se to nezdá, tak kolo je vlastně skvělý nástroj, který nám dává možnost, jak pocítit svobodu a radost z pohybu. Umožňuje nám nejen se rychle přemístit na určitá místa podle potřeby, ale zároveň se pokochat přírodou a zkrátka tak trochu protáhnout tělo. Navíc zapojit se dá skutečně celá rodina, tudíž není problém naplánovat pěkný výlet a vyrazit. Je pravdou, že rodina se bude skládat z méně zdatných sportovců a tak by takový výlet nemusel být vysněným cílem. To možná platilo v dřívějších dobách. Dnes díky moderní technologii se může na kolo vydat každý, pokud si zakoupí elektrokolo. A rozhodně to není žádná ostuda. V první řadě to děláme pro sebe a i na tomto vymakaném stroji musíme šlapat, jen na to nejsme sami, pomáhá nám totiž pohon.

horské kolo

Jak začít?

Určitě výběrem správného kola. Investice do elektrokola není zrovna nejmenší a zvolit městské kolo, jen proto, že bylo levnější, do kopcovitého terénu, je docela velký průšvih. Stěžejní je, kde a jak plánujeme jezdit, podle toho se odvinou další náležitosti. V podstatě se dá říci, že nejvíce vede horské kolo, které je tak trochu hravé a skutečně lze s ním prožít ten skvělý pocit hravosti a snadné jízdy v kopcovitém terénu. Výběr kol například nám poskytne základní pohled na takový stroj. Samozřejmě nesmí chybět ani správná výbava na kolo. Především helma, která zkrátka musí sedět a nesmí být nijak volná, aby spíš při jízdě neodváděla pozornost. Zapomínat se nesmí ani na správné oblečení a různé doplňky. Ovšem nejdůležitější je mít vždy nabitou baterii, bez ní bychom se daleko nepodívali.

horské elektrokolo

Cyklistika je skvělý nástroj pro hubnutí

Je pravdou, že je to přirozené cvičení, které skutečně baví a dá se při něm redukovat hravě naše hmotnost nebo vytvarovat křivky. Na druhou stranu, je třeba si najít ještě jinou činnost, která vyváží jednostranný pohyb těla. Například v kombinaci s obyčejnou chůzí bude naprosto ideální. Prospěje to tak našemu tělu a podpoří srdíčko. Navíc jízda na kole, ale i procházka nebo turistika nejsou tak náročnými sporty a nezatěžují se u nich tolik klouby jako například u běhu, který vyžaduje již nějaký stálý trénink.