Stěhování s pronajatou dodávkou bude hračka

Připadá vám stěhování jako výjev z nějakého hororu, jemuž se chcete za každou cenu vyhnout? Vůbec to tak být nemusí, a může to být dokonce zábavné. Nevěříte? Pak vyzkoušejte následující tipy:

Naplánujte si akci v předstihu – vyhněte se stresu a chaosu hlavně tím, že budete balení věcí a všechny administrativní úkony provádět s předstihem pěti až šesti týdnů. Akce naplánovaná a realizovaná v průběhu jednoho týdne, to je krok do pořádného maléru.

Pronajměte si dodávku – pro bezproblémové stěhování celého bytu vám postačí běžná přepravní dodávka z půjčovny dodávek v Praze https://www.rentcarservice.cz/pujcovna-dodavek-praha, a podle objemu vašich věcí se možná hodí k dodávce i přívěs. Rozhodně je to levnější záležitost, než stěhovací firma, a navíc jste plně pány svého vlastního času, vše si řídíte a organizujete po svém.

krabice pro stěhování

Nachystejte si potraviny, co vám dodají energii, živiny, a co zasytí – možná se domníváte, že to bude asi nějaká masitá „flákota“ s knedlíkem a zelím, ale to není zrovna ten nejlepší nápad. Vyměňte maso za luštěninovou pomazánku na celozrnný chléb či bagetu a doplňte ji velkou mísou zeleninového salátu. Takové jídlo vám dodá energii na celý večer. A namísto sladkých dortíků, oplatek a sušenek si kupte makové buchty nebo makový závin, kde je ovšem hodně máku. Mák – to je superpotravina s vysokým obsahem minerálů, jedna z nejzdravějších vůbec.

stěhování bytu

Zapomeňte na stěhování o víkendu – o víkendech je všude spousta zvědavců a ti by vás jen rozptylovali. Navíc v pátek a v neděli houstne na silnicích provoz. Lepší je středa nebo čtvrtek, lidé se těší na víkend a provoz je mnohem menší.

Zkuste to třeba i v noci – jestliže vám nevadí být déle vzhůru nebo naopak vstát velmi brzy ráno, zkuste to, a uvidíte, že v noci je všude božský klid, a že budete mít na svou práci ideální podmínky. Berte také ohled na ostatní obyvatele domu a chovejte se tiše a ohleduplně.